Samenwonen of Trouwen

Jouw Leven

Samenwonen of trouwen

Wat mooi dat je plannen hebt om te gaan samenwonen of te gaan trouwen. Heb je er al aan gedacht om je geldzaken dan goed te gaan regelen?

Als je samen een huishouden gaat voeren, moet je ook bekijken welke geldzaken je samen met jouw partner moet regelen. Denk daarbij aan jouw verzekeringen en nalatenschap, maar ook aan creditcards, eventuele studieschulden, spaarrekeningen enzovoort. Maak een overzicht van jullie gezamenlijke uitgaven en inkomsten en overleg samen hoe jullie de financiën willen regelen. Zo voorkom je mogelijke misverstanden.

Maak gebruik van de tips!
Een goed begin is het halve werk. Maak daarom gebruik van onze tips voor goede gezamenlijke financiën!

  • Open een gezamenlijke rekening waar jullie beiden iedere maand een vast bedrag op storten voor de vaste lasten. Daarnaast kun je een vast bedrag per maand sparen voor onvoorziene uitgaven en vakanties.
  • Combineer jullie verzekeringen. Controleer welke verzekeringen jullie De meeste verzekeringen kun je samenvoegen of op één polis zetten.
  • Door jouw verzekeringen slim te combineren kun je veel kosten besparen.

Maak goede afspraken: bedenk voordat je gaat samenwonen hoe je dat wilt doen. Er zijn grote verschillen tussen samenwonen, een geregistreerd partnerschap en een huwelijk. Maak goede afspraken en zet dit op papier.

Meer weten over goede gezamenlijke financiën?
Maak een afspraak met jouw raadgever. Het eerste gesprek is voor onze rekening.

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn?

Plan een gesprek in met een van onze raadgevers om te weten te komen wat we voor jou kunnen betekenen. Het eerste gesprek is voor onze rekening.

Plan jouw gesprek