Stoppen met werken

Jouw leven

Weet jij wanneer je zou willen stoppen met werken?

Maar weet je ook of dat financieel mogelijk is?

“Werk vandaag aan je plezier”

Ga op zoek naar wat past bij jou. Wat heb je er vandaag voor over om over een tijdje eerder te kunnen stoppen met werken? Hoe zorg je ervoor dat je het goed hebt in de tijd totdat je stopt met werken en ook erna? Zet dat eens voor jezelf op een rij.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst parttime te stoppen met werken en later helemaal te stoppen.

Als je wilt weten wat je al hebt opgebouwd, ga dan eens naar www.mijnpensioenoverzicht.nl. Hier lees je wat je tot nu toe hebt opgebouwd in jouw pensioenregeling. Misschien heb je daarnaast al geld opzij gezet of gespaard via een privé pensioen.

Voorbeeld
Jan wil heel graag stoppen met werken. Hij is nu 57 jaar oud. Lichamelijk kan hij het werk als slager niet meer aan. Steeds vaker moet hij zich ziek melden, maar ja, het duurt nog een tijdje, voordat zijn pensioendatum in zicht komt. Wie weet zou hij minder kunnen gaan werken. Misschien lukt het hem dan wel om nog tot aan zijn pensionering door te werken. Anders is het risico groot dat hij arbeidsongeschikt raakt. Hij heeft immers ook al twee nieuwe knieën gekregen.

Je ziet dat het steeds opnieuw belangrijk kan zijn om keuzes te maken over het stoppen met werken. Misschien heb je een pensioenregeling, waarin al het nodige is geregeld. Ook krijg je vanaf een bepaalde leeftijd AOW. Maar wat heb jij persoonlijk nodig? Wat past er bij jou?

Krijg dat helder en maak dan een plan om jouw wensen om te stoppen met werken waar te maken.

ToekomstNu helpt je graag om inzicht te geven in jouw mogelijkheden en jou te helpen bij het maken van keuzes.

Wil je hier meer over weten? Klik hier dan door: