Werk

Jouw leven

Heb je een baan of niet?

Hoe is het bij jou: heb je een baan of niet? Ben je zelfstandig ondernemer of werk je in loondienst?

Bevalt het goed of ben je toe aan een nieuwe baan of aan het opstarten van je eigen onderneming? Wil je binnenkort minder gaan werken en later misschien stoppen met werken?

Voorbeeld

Peter is 50 jaar. Hij werkt in de metaalindustrie. Op zijn 17e is hij begonnen bij deze werkgever. Hij werkt er met plezier, maar hij begint wel steeds meer last te krijgen van zijn rug. Hij vraagt zich af of hij het wel gaat redden om door te werken tot zijn 67e. Hij heeft eigenlijk geen idee wat zijn mogelijkheden zijn.

Het kan zo zijn dat Peter arbeidsongeschikt wordt. Wat betekent dat voor zijn inkomen? Kan hij dan nog rondkomen? Wat is er al voor hem geregeld? Wat kan hij nu nog regelen om zijn inkomen aan te vullen? Hoeveel is er dan nodig en hoe kan hij dat regelen?

Het is goed om te weten wat jouw wensen zijn in jouw werk. Wil je hetzelfde werk blijven doen of wil je liever een andere baan? Tot welke leeftijd wil je blijven werken? Wat gebeurt er wanneer je arbeidsongeschikt raakt of werkloos wordt? Maak keuzes die bij jou passen en regel jouw zaken goed op jouw manier.

Weet wat je wilt met je werk en hoe het ervoor staat met je inkomen in diverse mogelijke scenario’s.

Samen met ToekomstNu kun je hier meer inzicht in krijgen. Wil je meer weten? Klik hier dan door: