Koopwoningen duurder en schaarser

Koopwoningen duurder en schaarser

In het eerste kwartaal van 2018 waren de prijzen van koopwoningen gemiddeld hoger dan een jaar eerder en werden er minder huizen verkocht. Dat geldt voor alle woningtypen.

Voor het eerst in bijna vier jaar daalde het aantal verkopen van koopwoningen in alle vier de grote steden van Nederland in vergelijking met een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster en het CBS.
Bestaande koopwoningen waren in het eerste kwartaal van dit jaar 9 procent duurder dan een jaar eerder. Het aantal verkochte woningen kwam uit op ruim 52.000, een daling van 6,8 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. Vooral bij appartementen deed de schaarste zich gelden. De prijzen waren gemiddeld 12,5 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2017, maar de verkopen ruim 10 procent lager.

Het aantal verkopen was voor het eerst na het tweede kwartaal van 2013 voor alle woningtypen lager dan een jaar eerder. De situatie is nu wel anders. Destijds waren de prijzen voor alle woningtypen ook lager dan in hetzelfde kwartaal van een jaar eerder.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd