Lege spaarrekeningen bij negatieve rente

Lege spaarrekeningen bij negatieve rente

Bijna vier op de tien Nederlanders halen hun spaargeld van hun spaarrekening bij een negatieve spaarrente, aldus onderzoek van Radar onder ruim 32.000 respondenten van het Radar Testpanel.

Een nulrente zoals Triodos Bank onlangs aankondigde is voor een derde van de mensen nog geen reden om het geld van de spaarrekening te halen. De grootste groep (59 procent) kiest daarvoor vanwege de veiligheid, 43 procent zou niet weten waar het anders onder te brengen. Thuis bewaren durft 35 procent niet.

Tegenover de 34 procent die het geld bij 0 procent spaarrente niet van de rekening haalt, staat een net iets kleinere groep (31%) die zegt dat wél te doen. Daarvan zou de helft ál het spaargeld eraf halen. Het geld dat van spaarrekeningen wordt gehaald, wordt of bewaard in een kluis (38 procent), thuis (30 procent) of het geld op een lopende rekening zetten (28 procent). Voor ongeveer één op de vijf is het een reden om over te stappen van bank. Slechts 9 procent zegt dat een negatieve spaarrente géén reden vormt om geld van de spaarrekening te halen.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd