Loonstijging voor meeste werknemers

Loonstijging voor meeste werknemers

Bijna iedere werknemer krijgt in 2017 een hoger nettoloon. De stijging is het grootst bij werknemers met een brutosalaris van 1.750 euro. Zij ontvangen bijna 0,75 procent meer, 11 euro netto. Dat verwacht salarisstrookverwerker ADP Nederland.

Een werknemer met een modaal salaris (2.855 euro) kan 3 euro meer verwachten. Werknemers die anderhalf keer modaal verdienen, zien een stijging van 5 euro tegemoet. De groep die twee keer modaal (5.710 euro) verdient, krijgt in 2017 maandelijks 10 euro meer per maand. De netto salarissen stijgen doordat werknemers in 2017 iets minder belasting betalen.

Het belastingtarief in de tweede en derde schijf stijgt weliswaar van 40,4 procent naar 40,8 procent, maar omdat de heffingskortingen ook hoger zijn, valt het netto salaris voor de meeste werknemers hoger uit. Werknemers waarvan de premie voor de ziektekostenverzekering direct op het loon wordt ingehouden, houden maandelijks minder over. De stijging van het nettoloon weegt in veel gevallen niet op tegen de hogere ziektekostenpremies.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd