LSVb: drie kwart van studenten betaalt te veel huur

LSVb: drie kwart van studenten betaalt te veel huur

uit onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) blijkt dat 73 procent van de studenten te veel huur betaalt. Gemiddeld gaat het om een bedrag van 55 euro per maand. De situatie is ten opzichte van 2015 niet verbeterd.

De hoogte van de huur wordt bepaald aan de hand van het zogeheten puntensysteem, dat wettelijk is vastgelegd. Maar verhuurders omzeilen het puntensysteem massaal. Een student is jaarlijks gemiddeld meer dan 600 euro kwijt aan te veel betaalde huur. Uitschieters zijn Amsterdam en Utrecht, waar studenten zo´n 100 euro per maand te veel betalen. Bij particuliere verhuurders wordt er het vaakst en het meest te veel betaald, maar ook woningcorporaties houden zich niet altijd netjes aan de regels.

De studentenvakbond maakt van 8 tot en met 17 mei een tour langs acht studentensteden in Nederland om studenten te informeren over hun huurrechten. De rapportage van de LSVb wordt jaarlijks uitgebracht op basis van gegevens, verzameld met de online . In 2016 waren er zesduizend studenten die de check invulden, een verdubbeling ten opzichte van 2015.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd