Meer Energiebespaarleningen aangevraagd

Meer Energiebespaarleningen aangevraagd

Ruim zeshonderd huiseigenaren hebben in het eerste kwartaal van dit jaar een Energiebespaarlening aangevraagd. In heel 2014 waren dat er nog maar 850. Dat laat het Nationaal Energiebespaarfonds weten.

Huizenbezitters die hun huis energiezuiniger willen maken, kunnen een Energiebespaarlening afsluiten tegen een speciale rente. Het leenbedrag mogen ze gebruiken voor bijvoorbeeld betere isolatie, een zonneboiler of zonnepanelen. Het aantal aanvragen is dit jaar flink gestegen. Het fonds noemt de invoering van boetes voor het ontbreken van energielabels voor woningen als een mogelijke oorzaak van de stijging. Ook de versimpelde aanvraagprocedure kan bijgedragen hebben aan de groei. Bovendien zijn de rentetarieven voor de lening verlaagd.

Verder kunnen huizenbezitters nu 75 procent van het leenbedrag aan zonnepanelen besteden. Voorheen kon dit met slechts de helft van het bedrag. Het Nationaal Energiebespaarfonds verwacht ook de komende maanden “een grote belangstelling” voor de lening. Dat denkt het fonds omdat straks ook een Vereniging van Eigenaren een dergelijke lening kan aanvragen.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd