Meer flexwerkers, hoger uurloon

Meer flexwerkers, hoger uurloon

Meer flexwerkers, hoger uurloon

Het aantal flexwerkers dat opdrachtgevers inzetten, is het afgelopen kwartaal met acht procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016. Hun uurtarief is met gemiddeld twee procent gestegen.

Dat blijkt uit eigen onderzoek van Amsterdams HR-bureau Tentoo onder 10.000 flexwerkers en freelancers. Het zijn voornamelijk jonge flexwerkers, van 34 jaar en jonger, die de stuwende kracht zijn achter de groei. Het aantal freelancers van 25 jaar en jonger is het afgelopen kwartaal met 42 procent gestegen vergeleken met hetzelfde kwartaal in het jaar ervoor. Bovendien is hun omzet met elf procent gestegen. In de leeftijdsgroep 25 tot 34 jaar is de omzet zelfs met 21 procent gestegen.

Hoewel de Wet DBA voorlopig niet actief wordt geïmplementeerd door de Belastingdienst, zorgt de onduidelijkheid nog steeds voor onzekerheid. Bedrijven die zzp´ers inhuren, lopen het risico op naheffingen en boetes als ze niet conform de regels handelen. Omdat de regels niet echt helder zijn worden freelancers en flexwerkers vaak via payrolling ingehuurd. Bedrijven sluiten daardoor financiële risico´s uit.

 

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd