Meer hypotheken verstrekt met NHG

Meer hypotheken verstrekt met NHG

Het aantal nieuwe hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), is in het afgelopen kwartaal met 25% gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Dit blijkt uit cijfers van het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de uitvoerende instantie achter de NHG. In het derde kwartaal hebben bovendien in totaal 37.800 huishoudens een hypotheek of verbouwing met NHG gefinancierd. In de drie maanden ervoor ging het nog om 30.700 huishoudens.

De NHG-kostengrens daalde per 1 juli naar 245.000. Veel aanvragers wilden deze maatregel nog voor zijn, denkt WEW. Dat zou de stijging kunnen verklaren. Ook werkt de aantrekkende woningmarkt door in de animo voor NHG-hypotheken en steeg het aantal aanbieders dat uitsluitend deze financieringen verkoopt.

Tegelijkertijd waren er in het derde kwartaal ook minder mensen die een beroep moesten doen op NHG, omdat ze hun woning met verlies moesten verkopen. Het ging in die periode om 1.031 huishoudens, tegen 1.072 in het tweede kwartaal. Vanwege de hogere instroom en de afname in het aantal verliesdeclaraties, is het vermogen van het fonds gegroeid van 837 miljoen naar 868 miljoen euro.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd