Meer in de portemonnee voor meeste werknemers

Meer in de portemonnee voor meeste werknemers

Uit berekeningen van loonstrookverwerker ADP blijkt dat de meeste Nederlandse werknemers er dit jaar met hun salaris netto op vooruit gaan. Vooral de inkomens tussen de 2.000 en 6.500 euro houden onder de streep van hun loonstrook meer geld over.

Een modaal maandloon (2.662 euro) stijgt met zon 12 euro, mensen met een inkomen van anderhalf keer modaal krijgen er 45 euro bij, werknemers die twee keer modaal verdienen iets meer dan 60 euro. Inkomens tot 19.462 euro per jaar gaan erop achteruit. Zij worden echter gecompenseerd bij de aangifte inkomstenbelasting.

Werknemers in de bouwsector met een salaris per vier weken van 3.500 tot 5.000 euro gaan er relatief het meest op vooruit. Personeel in de sector metaal en techniek met een maandloon van 1.250 euro moet de grootste achteruitgang incasseren. Deze werknemers leveren 9 euro in.

De meeste lonen op de maandelijkse salarisstrook stijgen wel, maar door de afbouw van heffingskortingen blijft er netto juist weer iets minder over van bijzondere beloningen, zoals vakantiegeld. Iemand met een modaal inkomen krijgt hiervan op jaarbasis circa 59 euro minder.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd