Meerderheid wil voor 1 april belastingaangifte doen

Meerderheid wil voor 1 april belastingaangifte doen

Sinds vrijdag 1 maart kunnen 8 miljoen mensen hun belastingaangifte over 2018 doen. dat zijn 1,3 miljoen ondernemingen en instellingen en 6,7 miljoen particulieren.
Aangifte doen (zonder uitstel) kan tot 1 mei. De meesten willen niet tot het laatste moment wachten. Twee derde van de Nederlanders (67 procent) is van plan vóór 1 april aangifte te doen. Wie de belastingaangifte voor 1 april indient, ontvangt voor 1 juli bericht van de Belastingdienst. Wanneer iemand geld terugkrijgt, staat het bedrag meestal een week nadat het bericht ontvangen is op de rekening.
Om het aangifte doen zo makkelijk mogelijk te maken, heeft de Belastingdienst veel gegevens vooraf ingevuld. Wie in 2018 kosten heeft gemaakt die aftrekbaar zijn, moet deze zelf toevoegen in de aangifte. Het merendeel van de mensen dat particulier aangifte doet, geeft aan dit geheel zelfstandig te doen. Opvallend hierbij is het verschil tussen mannen (71,1 procent) en vrouwen (46 procent). Bijna 1 op de 3 mannen zegt het doen van aangifte zelfs te verkiezen boven huishoudelijke klusjes. Iets minder dan een kwart van de Nederlanders laat zijn partner, een vriend of familielid meekijken.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd