Meester over jouw geld, hoe dan?

Meester over jouw geld, hoe dan?

Meester over jouw geld, hoe dan?

Veel mensen houden weinig geld over of komen iedere maand geld tekort. De betalingsachterstanden worden niet minder. Hoe kan dat? De economie trekt toch aan?

Dit is ook het geval bij Emilie. Emilie heeft een prima inkomen, toch komt ze iedere maand geld tekort. Ze weet niet hoe dat komt. Wat kan Emilie doen om dit op te lossen?

Emilie heeft vaak betalingsachterstanden. Dit is ontstaan in de afgelopen twee jaar waarin ze werkloos was. Ze had geen buffer om haar lagere inkomsten op te vangen. Nu heeft ze weer werk sinds een halfjaar. Ze begrijpt niet dat ze nu nog steeds regelmatig geld tekort komt. Zo hoog zijn haar lasten toch niet?

Nog steeds hebben veel mensen hun geldzaken niet op orde. 38% van de consumenten komt moeilijk rond, zo blijkt uit NIBUD onderzoek.

Nog steeds heeft een op de vijf mensen betalingsproblemen blijkt uit het NIBUD onderzoek over financiële problemen. 10% heeft zelfs ernstige betalingsproblemen.

We zien dus dat Emilie niet de enige is, maar hoe kan dat? Opvallend is dat meer mensen met een hoog inkomen in de problemen komen dan met een gemiddeld inkomen.

Emilie wil graag meester worden over haar geld. Wat kan Emilie doen om haar geldzaken weer op een rij te krijgen?

  • Emilie weet niet goed waar haar geld blijft. Het zou handig zijn, wanneer ze een Geldscan maakt van al haar geldzaken. Ze zou hiermee kunnen starten door haar inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden eens goed op een rij te zetten. Ze kan hierbij gebruik maken van het Financieel Planningsformulier. Dat kan ze hier downloaden.
  • Het zou ook verstandig zijn, wanneer Emilie eens goed kijkt naar haar producten op financieel gebied. Klopt dit allemaal nog wel en is het wel optimaal?
  • Emilie kan ook eens kijken of ze wel gebruik maakt van de toeslagen waar ze recht op heeft. Misschien heeft ze hier nu geen recht meer op, maar ze kan het ook nog regelen voor bijvoorbeeld 2018.
  • Emilie leeft nog te vaak naar de portemonnee van haar vrienden. Zij verdienen meer dan zij. Het is goed om keuzes te gaan maken die passen bij haar eigen portemonnee.

Het negatieve sentiment onder consumenten is niet nodig. Er zijn een heleboel mogelijkheden om meester over je geld te worden en te blijven.

Ook jij kunt hiermee aan de slag. Maak jouw eigen keuzes op financieel gebied. Start vandaag nog!

Schrijvers: Ineke Jochemsen en Richard Touker

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd