Miljoenennota 2017. Wat verandert er in de zorg?

Miljoenennota 2017. Wat verandert er in de zorg?

Gisteren is officieel de Miljoenennota gepresenteerd waarin het kabinet zijn plannen voor volgend jaar bekengemaakt heeft. Wat zijn de belangrijkste veranderingen in de zorg?

–    Het verplichte eigen risico in de zorg blijft 385 euro.
–    De maandelijkse premie voor de zorgverzekering stijgt volgens ramingen van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport met ongeveer 3,50 euro per maand De gemiddelde premie bedraagt dan 103 euro per maand. Overigens bepalen zorgverzekeraars zelf de premie. Ze maken de nieuwe premies in 2017 bekend.
–    De maximale zorgtoeslag gaat in 2017 omhoog met van ongeveer 2 euro per maand.
–    Het basispakket uitgebreid met bepaalde plastisch chirurgische ingrepen, fysiotherapie bij etalagebenen en tandvervanging tot aan 23 jaar.
–    De inkomensafhankelijke bijdrage Zvw (Zorgverzekeringswet) daalt gepensioneerden van 5,5 procent naar 5,4 procent. Voor zelfstandige ondernemers daalt die van 6,75 procent naar 6,65 procent.
–    De eigen bijdrage in de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) wordt verlaagd. Voor alleenverdieners met een modaal inkomen en een chronisch zieke partner daalt de maximale eigen bijdrage van 1.460 euro dit jaar naar 63 euro in 2017.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd