Ministerie wijst op belang reisadvies en verzekering

Ministerie wijst op belang reisadvies en verzekering

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wijst consumenten op het belang van een goede voorbereiding. ?Mensen denken: als het misgaat dan zien we het dan wel?, aldus Willem van Ee, Directeur Consulaire Zaken en Visumbeleid. ?Maar het checken van een reisadvies en de verzekering moet net zon reflex worden als het boeken van de vlucht.?

Samen met het Calamiteitenfonds, de ANVR en het Verbond van Verzekeraars is het ministerie van Buitenlandse Zaken een campagne gestart om extra aandacht te vragen voor verzekering en reisadvies. Volgens Christoph Prommersberger van BuZa kent 80 procent van de Nederland de reisadviezen van het ministerie wel, maar oriënteert maar 30 procent zich vooraf ook echt op het advies. Die adviezen per land zijn hier te vinden.

Nederlandse reizigers blijken goed voorbereid te reizen wat betreft verzekering. Het Verbond van Verzekeraars: ?De meeste mensen hebben een doorlopende reisverzekering. Maar toch is er nog zon tien procent die onverzekerd in het vliegtuig stapt of de dekking niet controleert. En dan kun je zomaar in Amerika met heel hoge zorgkosten komen te zitten, die je zorgverzekeraar niet vergoed.?

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd