Naheffing fiscus voor 5 tot 6 miljoen mensen

Naheffing fiscus voor 5 tot 6 miljoen mensen

Tussen de 5 en 6 miljoen Nederlanders moeten rekening houden met een naheffing van de Belastingdienst of een lagere teruggave volgend jaar. Die zijn het gevolg van het begrotingsakkoord dat het kabinet in oktober 2013 sloot met D66, ChristenUnie en SGP.

De wijzigingen konden indertijd niet meer verwerkt worden, maar zullen bij de aangifte inkomstenbelasting over 2014 wel worden doorgevoerd. Ze zijn het gevolg van een afbouw van de heffingskortingen.

De meeste mensen moeten rekening houden met een tegenvaller van 300 euro. Voor sommigen kan die oplopen tot 700 euro. De tegenvaller geldt alleen volgend jaar, over het belastingjaar 2014. In 2016 zijn alle tabellen bijgewerkt en de wijzigingen verwerkt in de voorlopige aanslag en zal het aantal naheffingen weer terug zijn op het niveau van voor 2014.

Een woordvoerster van het budgetinstituut Nibud noemt de naheffing “erg vervelend voor wie ermee te maken krijgt”. Zij hoopt dat de fiscus soepel zal omgaan met het innen van de naheffing en dat er voor degenen met een smalle beurs een betalingsregeling mogelijk zal zijn.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd