Nationale Inbraakpreventie Weken van start

Nationale Inbraakpreventie Weken van start

Op 3 november heeft minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten de eerste Nationale Inbraakpreventie Weken geopend.

De stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) waarin commerciële partijen samenwerken met het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Verbond van Verzekeraars, wil huiseigenaren en huurders van woningen méér interesseren voor het nemen van maatregelen tegen woninginbraak. Ook moeten de vele initiatieven op het gebied van inbraakpreventie gebundeld worden om zo een compleet platform te bieden aan de geïnteresseerde consument. Uiteindelijk doel: het verlagen van het aantal inbraak(pogingen), van 87.500 per jaar naar 65.000 in 2017.

Door middel van het publiciteitsoffensief Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) zullen consumenten worden gestimuleerd om eens door de ogen van een inbreker naar hun huur- of eigen woning te kijken. Verder zullen sociale media worden ingezet om zowel discussies te starten en te delen als de aandacht voor het voorkomen van inbraken te vergroten.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd