Nederlander vreest voor zijn baan

Nederlander vreest voor zijn baan

Een derde van de Nederlanders is bang om zijn baan kwijt te raken als gevolg van de crisis. De vrees voor werkeloosheid is een van de belangrijkste zorgen van de Nederlanders. Gezondheidszorg staat in dat rijtje op nummer één.

Dit blijkt uit periodiek onderzoek door Intomart GfK. Voor het eerst na tien vergelijkbare metingen staat het onderwerp werkloosheid op de tweede plaats van belangrijkste themas, achter zorg. Bij de eerste meting in februari 2011 stond werkloosheid nog op plaats zeven. Volgens de onderzoekers is het opvallend dat de algehele stemming over de ontwikkeling van Nederland sterk verbeterde, hoewel de stemming nog steeds negatief is. Een verklaring daarvoor is dat Nederlanders zich meer realiseren dat hun land tot de welvarendste landen van de wereld behoort, ze veilig over straat kunnen lopen en de overtuiging dat – mede door het bezuinigingsbeleid – de economie weer aantrekt.
De economische crisis wordt gezien als de grootste oorzaak van de werkloosheid. Een kleine meerderheid (54%) ziet in de economische omstandigheden een belemmering om te switchen van baan. Een derde van de Nederlanders is bang om zijn baan te verliezen door de crisis.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd