Nederlander weet niet wat uitvaartverzekering dekt

Nederlander weet niet wat uitvaartverzekering dekt

Een kwart van de Nederlanders met een uitvaartverzekering, heeft geen idee welk soort verzekering zij hebben. Ook weten zij niet of de verzekering de kosten van hun uitvaart zal dekken. Dat blijkt uit onderzoek van het Nibud.

Ruim twee derde van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Van deze groep is 45 procent onvoldoende verzekerd voor de kosten van een complete uitvaart. Van de mensen die geen uitvaartverzekering hebben, denkt bijna een kwart genoeg geld voor de uitvaart achter te kunnen laten. Veel mensen denken dat een overlijdensrisicoverzekering de kosten van een uitvaart vergoedt, maar deze verzekering is bedoeld om inkomensverlies op te kunnen vangen om bijvoorbeeld de huur of de hypotheek te kunnen blijven betalen.

Een kwart van de ondervraagden meent dat bij overlijden de uitvaartverzekering altijd voldoende geld voor een complete uitvaart uitkeert. Maar een uitvaartverzekering wordt voor een bepaald bedrag afgesloten. Of dat bedrag hoog genoeg zal zijn voor de uitvaart, hangt af van de wensen van de verzekerde. De gemiddelde uitvaartkosten bedragen volgens het CBS zo’n 7.500 euro, maar Nederlanders schatten de kosten zo’n 1.500 euro lager in.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd