Nederlanders doen weinig aan inbraakpreventie

Nederlanders doen weinig aan inbraakpreventie

Nederlanders treffen maar weinig maatregelen om in de vakantieperiode inbrekers buiten de deur te houden. Het licht bij de voordeur aan laten is de meest beproefde methode. Dat blijkt uit een onderzoek van Blauw Research.

Hoewel Nederlanders inbraakpreventie heel belangrijk vinden, nemen ze zelf maar weinig maatregelen om een inbraak te voorkomen. Ze denken dat dit veel geld en moeite kost. Het licht bij de voordeur aanhouden doet maar liefst 62% van de ondervraagden wel. Daarna komt het aanbrengen van goed hang- en sluitwerk, zoals een dievenklauw (46%), insteeksloten (45%) een driepuntssluiting (39%) en een anti-inbraakstrip (32%). Inwoners van kleinere plaatsen nemen meer maatregelen tegen inbraak/diefstal dan stedelingen.

Sociale controle is een belangrijke factor bij inbraakpreventie. Een kwart (25%) van de Nederlanders zegt aan digitale buurtpreventie te doen. Een voorbeeld hiervan is de Veiligebuurt-app. Deze app stelt buurtbewoners in staat om elkaar te informeren over mogelijk onraad in de buurt.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd