Nederlanders niet altijd zorgeloos op vakantie

Nederlanders niet altijd zorgeloos op vakantie

Twee derde van de Nederlanders met reisplannen wil tijdens de vakantie het liefst nergens aan denken. Toch lukt dit maar 12 procent van de Nederlanders. Ze blijven vaak bezig met financiele zaken en 88 procent blijft online bankieren.

Dat blijkt uit een halfjaarlijks onderzoek onder vijftienhonderd respondenten. Nederlanders checken op vakantie hoe hoog hun saldo is, wat ze hebben uitgegeven en of hun inkomen al gestort is. 44 procent gebruikt hiervoor mobiel bankieren. Van de ondervraagde vakantiegangers bewaart 37 procent bonnetjes na aankopen. Ook betaalt bijna de helft (45 procent) van de Nederlanders op vakantie vaker met contant geld dan thuis.
Voordat ze op vakantie gaan, zijn Nederlanders al druk bezig met de financiële voorbereiding. De helft van de Nederlanders bepaalt van tevoren het budget. En 78 procent zorgt dat er voor vertrek genoeg geld op de rekening staat. Eenmaal op de plek van bestemming blijkt dit lastiger dan gedacht: 22 procent geeft meer uit dan verwacht. Onder jongeren van 18 tot 34 jaar komt dit aandeel zelfs uit op 50 procent.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd