Nederlanders weten niet goed wat reisverzekering dekt

Nederlanders weten niet goed wat reisverzekering dekt

Nederlandse vakantiegangers weten niet goed wat er onder de standaarddekking of de aanvullende module van een reisverzekering valt. Dit blijkt uit een onderzoek van de ANWB.

Het gebrek aan kennis over de reisverzekering kan er toe leiden dat vakantiegangers schades niet claimen en hiervoor dus ook geen vergoeding ontvangen. Ook kan het betekenen dat de kans op bepaalde schades helemaal niet wordt verzekerd, en men daarmee ongewild een risico loopt.

Uit het onderzoek blijkt dat:
–    67 procent niet weet dat een vergoeding voor extra verblijfkosten bij het verlies van een paspoort binnen de reisverzekering valt.
–    77 procent niet weet dat een vergoeding voor levensmiddelen bij onverwacht langer (ver)blijven op een vliegveld of vakantiebestemming binnen de reisverzekering valt.
–    47 procent niet weet dat een (dag)vergoeding voor levensmiddelen of accommodatie door staking van vliegtuigpersoneel binnen de reisverzekering valt.
–    44 procent niet weet dat een vergoeding vanuit de reisverzekering geldt voor het vervoer naar huis als de reispartner ziek wordt en de verzekerde geen rijbewijs heeft.
–    40 procent niet weet dat een vergoeding vanuit de reisverzekering geldt voor extra verblijfskosten als de partner in een buitenlands ziekenhuis belandt.

Verder zijn er misverstanden over of bepaalde zaken standaard onder de dekking vallen of dat men zich hier aanvullend voor moet verzekeren. Het betreft zaken als een verloren koffer, kapotte smartphone, een gipsvlucht naar huis, reddingsactie op de piste en vergoeding van verplicht eigen risico van de zorgverzekering.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd