Nieuwbouwkopers profiteren niet meer van schenking

Nieuwbouwkopers profiteren niet meer van schenking

Kopers van nieuwbouwwoningen kunnen nu al geen gebruik meer maken van de verruimde schenkingsvrijstelling, hoewel die officieel die pas per 1 januari volgend jaar afloopt.

De kopers vissen achter het net door ?een onhandige formulering in de wet?, schrijft NVB, Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers, in een brief aan staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën). Daardoor vervalt de vrijstelling wanneer het geschonken bedrag van maximaal een ton niet voor 1 januari aan de aankoop van een woning is besteed. Bij nieuwbouwwoningen vinden betalingen vaak plaats in termijnen die pas over een paar maanden in rekening worden gebracht. ?Vreemd genoeg geldt de belastingvrijstelling voor de verbouwing van een bestaand huis nog wel tot 2017?, aldus NVB.

NVB wil dat het aankoopmoment van een nieuwbouwwoning voor de schenkingsvrijstelling bepalend is en niet de tenaamstelling, zoals nu het geval is. De begunstigden van een schenking moeten volledig van de verruimde schenkingsregeling gebruik kunnen maken. ?Dit geldt dus nadrukkelijk ook voor de betaaltermijnen die na 1 januari 2015 verstrijken?, aldus NVB.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd