Nog maar een paar dagen voor de schenkingsvrijstelling

Nog maar een paar dagen voor de schenkingsvrijstelling

Wie nog wil profiteren van de verhoogde schenkingsvrijstelling voor de aankoop of de verbouwing van een woning moet opschieten. Volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) is bij veel banken 15 december de laatste dag waarop dit nog voor 1 januari rond gemaakt kan worden.

Tot en met 31 december 2014 geldt een tijdelijk verhoogde schenkingsvrijstelling voor aankoop, verbetering of onderhoud aan de woning. Iedereen mag daarvoor belastingvrij een ton schenken. Als dat geld aangewend wordt voor aflossing van de hypotheek, moeten banken dat administratief ook voor 1 januari verwerken. Volgens VEH verwerken sommige geldverstrekkers na 1 december al geen aflossingen meer in 2014. Het is verstandig om bij de bank te informeren of het nog lukt voor 1 januari. Wordt de schenking bijvoorbeeld pas na 1 januari verwerkt dan kan de schenker alsnog geconfronteerd worden met een flink bedrag aan schenkingsbelasting.
In 2015 gelden de oude schenkingsregels weer. Onder die regels kunnen ouders nog wel een bedrag van iets meer dan 50.000 euro aan hun kinderen schenken voor de woning (of studie).

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd