NZa: meer duidelijkheid over namen zorgpolissen

NZa: meer duidelijkheid over namen zorgpolissen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat de strijd aan tegen verwarrende namen van zorgverzekeringspolissen. Ook wordt de informatievoorziening van de zorgverzekeraars onder de loep genomen.

Verzekeraars mogen de term restitutiepolis vanaf 2017 alleen nog maar gebruiken voor een polis die daadwerkelijke vergoeding garandeert van de zorg bij alle aanbieders. Restitutiepolissen met beperkende voorwaarden, zoals er nu nog veel zijn, zetten de consument op het verkeerde been, vindt de NZa.

De NZa verplicht zorgverzekeraars verder voor de polissen van 2017 op hun website een overzicht te plaatsen van polissen die sterk op elkaar lijken. Sommige verzekeraars werken namelijk samen binnen één concern. Ze kunnen dan (vrijwel) dezelfde polis aanbieden onder verschillende namen. Terwijl de inhoud vaak zeer vergelijkbaar is, is de premie en de extra service die de verzekeraar levert niet altijd gelijk. Consumenten moeten dat helder krijgen door het overzicht van de zorgverzekeraar.

De NZa gaat bovendien de telefonische en online informatievoorziening van verzekeraars nauwkeurig onder de loep nemen. Ook wordt actie ondernomen als mensen zich bij melden met klachten over een zorgverzekeraar.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd