Onderzoek naar misleiding uitvaartverzekeringen

Onderzoek naar misleiding uitvaartverzekeringen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) krijgt de laatste veel meldingen van consumenten die benaderd worden door adviseurs en bemiddelaars met het aanbod een uitvaartverzekering af te sluiten. Vaak gaat het daarbij om een onduidelijk aanbod van een vage aanbieder. De AFM spreekt van mogelijke misleiding.

De adviseurs benaderen consumenten meestal telefonisch en wekken de indruk dat ze bellen namens een partij bij wie de consument al een uitvaartverzekering heeft afgesloten, terwijl dat niet zo is. Als consumenten toehappen, krijgen ze vervolgens vaak nog een hoge rekening voor advieskosten. Gemiddeld liggen deze kosten tussen de 350 en 500 euro. De AFM roept consumenten op om alert te zijn als zij worden benaderd voor het (over)sluiten van een uitvaartverzekering.
Als u telefonisch benaderd wordt door een onbekende om een verzekering af te sluiten of een ander financieel product te kopen, wees dan heel voorzichtig. Het is niet altijd duidelijk wat er wordt aangeboden en wat de consequenties en kosten zijn. Soms is er zelfs sprake van oplichting. Klinkt het product interessant, dan kan het verstandig zijn om eerst informatie op papier aan te vragen voor u ja zegt. Als onafhankelijk en vertrouwd adviseur helpen wij u uiteraard graag bij het beoordelen van het aanbod.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd