Onvrede over pensioen vaak door onwetendheid

Onvrede over pensioen vaak door onwetendheid

Te weinig bekendheid met de inhoud van de pensioenregeling veroorzaakt de meeste onvrede en klachten over de instellingen die het pensioen uitvoeren. Dat schrijft de Ombudsman Pensioen in zijn verslag.
De onvrede wordt volgens de Ombudsman nog eens extra gevoed door de te hoog gespannen verwachtingen van de deelnemers en gepensioneerden over de hoogte van de pensioenuitkeringen. De Ombudsman kreeg in 2012 minder klachten dan in 2011. In 2011 werden er 636 zaken in behandeling genomen, in 2012 waren dit er 577.
Deelnemers zijn niet altijd goed bekend met de pensioenregelingen en staan daarom vaak niet stil bij welke invloed belangrijke gebeurtenissen in hun leven hebben op hun pensioen. Soms komt een deelnemer er pas na jaren achter dat hij niet heeft voldaan aan alle voorwaarden van het pensioenreglement om in aanmerking te komen voor premievrije opbouw bij arbeidsongeschiktheid. Als u teleurstellingen later wilt voorkomen is het dus belangrijk dat u op de hoogte bent van uw pensioenreglement. Als u wilt dat wij met u meekijken en complexe zaken uitleggen, maak dan een afspraak met ons. Wij kunnen dan ook samen met u bekijken op welk pensioeninkomen u afstevent en hoe u, als daar reden voor is, uw pensioen kunt verbeteren.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd