Ook nieuwbouw woningen trekt aan

Ook nieuwbouw woningen trekt aan

De verkoop van nieuwbouwwoningen vertoont weer groei. Het aantal verkochte nieuwbouwwoningen ligt in de eerste 10 maanden van 2014 ruim de helft hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Die groei is groter dan die bij bestaande woningen. ABN Amro ziet in die cijfers het herstel van de woningbouw.

Het aantal transacties van bestaande koopwoningen stijgt al sinds 2013 en de prijzen stijgen sinds april 2014 ook licht. De woningbouw reageert in de regel met een vertraging van maximaal 8 maanden op de ontwikkelingen in de woningmarkt. Dit betekent volgens ABN Amro dat het eerste herstel van de woningbouw waarschijnlijk vanaf eind 2014, begin 2015 zichtbaar zal worden.
Wel is het volgens ABN Amro belangrijk dat woningen op de toekomst gericht gebouwd worden. Dit zijn dus met name woningen die geschikt zijn voor eenpersoonshuishoudens en levensloopbestendige woningen waar ouderen lang zelfstandig thuis kunnen wonen. Dat zijn niet per se nieuwbouwwoningen. Ook bestaande gebouwen, zoals leegstaande kantoren, kunnen tot woningen worden omgebouwd.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd