Ouderen beter beschermen tegen uitbuiting

Ouderen beter beschermen tegen uitbuiting

Staatssecretaris van Rijn (VWS) werkt samen met seniorenorganisaties, notarissen, banken, bewindvoerders en politie om ouderen beter te beschermen tegen financiële uitbuiting.

Volgens Van Rijn kunnen ouderen zelf veel doen om financiële uitbuiting te voorkomen, bijvoorbeeld door in een levenstestament vast te leggen wie je financiën mag beheren als je zelf te ziek of te kwetsbaar bent om dat te doen. Bankmedewerkers, notarissen, bewindvoerders en vrijwilligers die ouderen bezoeken kunnen hen op dat soort mogelijkheden wijzen en ouderen bijstaan om het te regelen.
Financiële uitbuiting van ouderen bestaat in allerlei soorten en maten. Het gaat bijvoorbeeld om een oude tante die onder druk wordt gezet door een neef om haar testament in zijn voordeel te veranderen. Een dochter die ook even haar eigen boodschappen doet met het pasje van haar bejaarde vader. Een kleinkind dat bij elk bezoekje iets uit de huishoudportemonnee haalt als opa even niet oplet. De campagne Veilig financieel ouder worden is onderdeel van een actieplan dat net gestart is.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd