Ouderen denken te weinig na over woonsituatie

Ouderen denken te weinig na over woonsituatie

Stichting Zilver Wonen vindt dat ouderen eerder moeten nadenken over hoe zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen. De meesten komen pas in actie als hun gezondheid achteruit gaat.

Drie kwart van de 70-plussers heeft nog geen enkel initiatief genomen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Van de alleenstaanden ouderen woont 64 procent niet in een toekomstbestendige woning, voor samenwonenden is dat 55 procent. Toch hebben zij geen informatie ingewonnen over aanpassingen in huis of ze vinden het nog te vroeg om hierover na te denken. Zilver Wonen verwacht daarom over vijf tot acht jaar grote problemen omdat er een groot tekort aan seniorenwoningen is.

Van de ondervraagden zei 24 procent maatregelen te hebben genomen om langer zelfstandig te kunnen wonen. De meesten beginnen met het beter toegankelijk maken van het toilet. Verder staan aanpassingen in de badkamer, zoals steunbeugels en het minder glad maken van de vloer, op het programma. Ook vervangen steeds meer ouderen het bad door een inloopdouche.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd