Ouderen rijker dan ooit

Ouderen rijker dan ooit

Ouderen in Nederland zijn nog nooit zo rijk geweest als nu. Het vermogen opgeteld van alle huishoudens met een hoofdkostwinner die ouder is dan 65, bedraagt ruim 460 miljard euro.

In dat bedrag zijn alle bezittingen van een huishouden opgeteld, huis, geld, aandelen, et etera, minus de schulden. Het pensioen is hier niet in meegerekend. Volgens het CBS heeft een huishouden met een 65-plusser als kostwinner een vermogen van 243.000 euro. Het vermogen van ouderen is ruim verdubbeld ten opzichte van 2006.
Daarmee zijn 65-plussers veruit de meest vermogende leeftijdsgroep. Huishoudens met een kostwinner tussen de 45 en 65 moeten het met ongeveer de helft doen. Nog jongere huishoudens hebben vaak amper vermogen. Het doorsnee huishouden met een kostwinner tussen de 25 en de 45 jaar oud, mag slechts pochen met een vermogen van 2000 euro.
Voor een groot deel zijn de verschillen tussen leeftijdsgroepen te verklaren door het bezit van een eigen huis, en in welke mate daar al op is afgelost. Bij oudere mensen is er logischerwijs al meer afgelost van de hypotheekschuld.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd