Overgang naar IBAN is een feit

Overgang naar IBAN is een feit

De overgang naar het internationale bankrekeningnummer IBAN is afgerond. Er worden geen grote problemen verwacht, zoals verstoring van het betalingsverkeer.

De Nederlandsche Bank (DNB) is al sinds februari klaar voor IBAN. De Europese Commissie besloot toen echter de invoering met een half jaar uit te stellen om de kans op verstoringen te verkleinen. Verstoringen van het betalingsverkeer worden niet verwacht. Alleen bedrijven die niet overgestapt zijn naar de Europese betaalstandaard (SEPA) kunnen misschien niet incasseren. Van de 1,2 miljoen bedrijven hebben circa twintigduizend de stap niet gezet. Bij veel kleine bedrijven zal dat niet direct tot problemen leiden, maar dat geldt wel voor de bijna tweeduizend ondernemingen die meer dan honderd, duizend of zelfs tienduizend transacties per maand uitvoeren.

Volgens DNB is 94 procent van de consumenten op de hoogte van de nieuwe rekeningnummers. Voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking is Steffie.nl in het leven geroepen die het principe eenvoudig uitlegt.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd