Pensioenfondsen doen het weer beter

Pensioenfondsen doen het weer beter

De beleidsdekkingsgraad van pensioenfondsen is in het tweede kwartaal van 2018 met 0,6 procentpunten gestegen naar 108,4 procent.

Ook de dekkingsgraad gebaseerd op marktinformatie is in deze periode met 0,8 procentpunten gestegen (van 107,5 naar 108,3 procent). De financiële positie van pensioenfondsen verbeterde doordat gunstige ontwikkelingen op de aandelen- en valutamarkten de negatieve gevolgen van rentedalingen overtroffen. Het aantal pensioenfondsen dat een beleidsdekkingsgraad had die onder het wettelijk vereiste minimum van 104,2 procent lag, daalde van 54 naar 42 fondsen.

Het aantal pensioenfondsen dat een beleidsdekkingsgraad heeft onder het wettelijk vereiste minimum neemt gestaag af. In het tweede kwartaal daalde dat aantal van 54 naar 42 pensioenfondsen. Verreweg de meeste pensioenfondsen hebben overigens een beleidsdekkingsgraad die boven 110 procent ligt: 130 fondsen. Voor deze groep geldt dat de pensioenaanspraken geheel of, afhankelijk van de hoogte van de beleidsdekkingsgraad, gedeeltelijk gecompenseerd kunnen worden voor inflatie.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd