Premies rechtsbijstandpolissen lopen uiteen

Premies rechtsbijstandpolissen lopen uiteen

De premies van rechtsbijstandverzekeringen lopen flink uiteen. Dit blijkt uit een analyse van meer dan 15.000 vergelijkingen van rechtsbijstandverzekeringen.

Een vergelijkingssite heeft de verzekeringen bekeken op de dekking voor alle vier de beschikbare categorieën: consumenten, wonen, werk en verkeer. Het blijkt dat de duurste rechtsbijstandsverzekering gemiddeld twee keer zo hoog geprijsd is als de goedkoopste. De duurdere polissen hebben soms wel uitgebreidere voorwaarden.

Vooral alleenstaanden zonder kinderen doen er verstandig aan goed op te letten bij wie zij zich verzekeren. Voor deze groep is de hoogste premie gemiddeld tweeënhalf keer hoger dan de laagste. Voor mensen met een huurwoning lopen de premieverschillen op tot 200 euro per jaar.

De vergelijker waarschuwt verder voor oververzekering. Mensen die niet alle vier de categorieën willen verzekeren, kunnen flink besparen door een zogeheten modulaire polis af te sluiten. Bij zon polis betaal je alleen voor de dekking die je wilt.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd