Rabo en ABN komen volgend jaar ook met rentemiddeling

Rabo en ABN komen volgend jaar ook met rentemiddeling

ABN Amro en de Rabobank bieden vanaf medio 2016 ook rentemiddeling aan. Daarmee zijn ook de laatste twee banken over om hypotheekklanten een mogelijkheid te bieden om te profiteren van de lage rentestand.

Met rentemiddeling kan een huiseigenaar de boeterente die banken berekenen bij oversluiten uitsmeren over de nieuwe rentevaste periode. Dat verlaagt de drempel voor het oversluiten van de hypotheek. ABN Amro en Rabobank willen in juli het rentemiddelingaanbod klaar hebben voor hun klanten.
De Rabobank stelt wel een belangrijke, voor klanten nadelige voorwaarde aan de rentemiddeling. Als een klant die gebruik heeft gemaakt van rentemiddeling, tijdens de looptijd van de hypotheek de woning verkoopt, dan moet de klant nog een extra boeterente betalen die kan oplopen tot 3 procent van het hypotheekbedrag. VEH noemt die bepaling opvallend: ´Dit kan een onaangename verrassing zijn voor rentemiddelaars die vervolgens na vijf jaar gaan verhuizen. Bij een hypotheek van 250.000 euro kan de boete oplopen tot 7.500 euro. Het is daarom erg belangrijk dat Raboklanten weten wat de gevolgen van rentemiddeling kunnen zijn.´

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd