Rabobank verwacht stijgende huizenprijzen

Rabobank verwacht stijgende huizenprijzen

Rabobank verwacht dat er zowel dit jaar als volgend jaar meer woningen verkocht worden en dat de huizenprijzen gaan stijgen. Dat schrijven onderzoekers van de bank in hun Kwartaalbericht Woningmarkt.

Het aantal transacties komt naar verwachting van de onderzoekers in 2016 al boven het vorige recordniveau van 2006 uit. De prijzen nemen dit en komend jaar waarschijnlijk met ongeveer vijf procent toe. De toegenomen vraag naar koopwoningen is toe te schrijven aan de historisch lage rente, de groeiende werkgelegenheid en het sterke vertrouwen van Nederlandse consumenten. De mobiliteit neemt bovendien toe omdat steeds meer huiseigenaren boven water komen en kunnen verhuizen zonder bang te zijn voor een restschuld.

De bank verwacht niet dat de prijsstijging jarenlang op deze manier doorgaat. Zo zorgt de verkiezing van Donald Trump als nieuwe president van de Verenigde Staten voor onzekere vooruitzichten voor de renteontwikkelingen. Recent is de hypotheekrente voor langere looptijden bij veel aanbieders licht toegenomen. Toch verwacht Rabobank dat de hypotheekrente de komende periode relatief laag blijft.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd