Rabobank voorziet verder herstel woningmarkt

Rabobank voorziet verder herstel woningmarkt

De Rabobank is positief gestemd over de ontwikkeling van de woningmarkt. Dat stelde het economisch bureau van de bank in zijn kwartaalrapport.

Rabobank verwacht dat dit jaar 145.000 huizen verkocht zijn dat de huizenprijzen gemiddeld 1 procent hoger liggen dan vorig jaar. Volgend jaar komen de huizenverkopen waarschijnlijk uit tussen de 145.000 en 165.000, bij een gemiddelde prijsstijging van 1,5 tot 3,5 procent.

De opleving in de woningmarkt is te danken aan het herstel van de economie, het toenemende consumentenvertrouwen en de lage hypotheekrente. Deze factoren hebben volgens Rabobank een sterker effect op de woningmarkt dan de beëindiging of versobering van stimuleringsmaatregelen, zoals de schenkingsvrijstelling en de starterslening. Ook het feit dat veel huizen nog altijd onder water staan, staat het aantrekken van de woningmarkt niet in de weg, concluderen de onderzoekers.

Rabobank is een van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland. De hypotheekrentetarieven zijn medio 2011 fors gedaald naar historisch lage percentages. Het ligt niet in de verwachting dat deze komend jaar weer sterk gaan stijgen.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd