Ruim een miljoen overstappers zorgverzekering

Ruim een miljoen overstappers zorgverzekering

Dit overstapseizoen zijn ruim een miljoen Nederlanders van zorgverzekeraar gewisseld. Het gaat daarmee om 5,9 procent van de volwassen bevolking. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van kenniscentrum Vektis Intelligence.

Tijdens het vorige overstapseizoen van eind 2016 en begin 2017 is 6,4 procent van de verzekerden naar een andere zorgverzekeraar overgestapt. Dat ging om bijna 1,1 miljoen mensen. Het overstappercentage lag daarmee 0,1 procentpunt hoger dan een jaar eerder. Het percentage ligt volgens Vektis Intelligence al sinds het overstapseizoen van 2013 en 2014 tussen de 6 procent en 7 procent.

Volgens Vektis had zo’n 12 procent van alle verzekerden vorig jaar een vrijwillig eigen risico. Van deze groep heeft bijna drie kwart voor het maximum gekozen. Vorige week meldden verschillende vergelijkingssites dat een op de vier overstappers dit jaar een maximaal vrijwillig eigen risico van 500 euro heeft gekozen. Verder had vorig jaar 84,1 procent naast de verplichte basisverzekering ook een aanvullende verzekering. Dit percentage is sinds een aantal jaren nagenoeg stabiel.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd