Ruitschade meest geclaimde autoschade

Ruitschade meest geclaimde autoschade

In de afgelopen tien jaar hebben mensen met een autoverzekering het vaakst ruitschade geclaimd. Daarna volgen schade door kopstaartbotsing en braakschade. Dat meldt autoverzekeraar Allsecur op basis van eigen claimadministratie.

De top vijf van meest geclaimde schades van het afgelopen decennium wordt gecompleteerd met botsing tegen een stilstaand object en parkeerschade. Allsecur noemt het opvallend dat het aantal schades door tegen een stilstaand object te rijden, ook nu nog in de top 5 staat, aangezien de meeste auto’s tegenwoordig zijn uitgerust met camera’s en sensoren en parkeerhulp. Daar staat tegenover dat veel schade veroorzaakt wordt door een moment van onoplettendheid en dat kan komen door de toegenomen bedienbare apparatuur in de auto en het gebruik van de mobiele telefoon, aldus Allsecur.
Ruitvervanging- en reparatie staat elk jaar met kop en schouders bovenaan het lijstje, hoewel het absolute aantal ruitschades wel afneemt. Reparatiekosten voor ruiten nemen wel toe. Dit komt doordat niet alleen de ruit vervangen wordt, maar ook eventuele sensoren die hierin verwerkt zijn.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd