Schade aan mobieltje minder snel vergoed

Schade aan mobieltje minder snel vergoed

Verzekeraars vergoeden tegenwoordig minder snel en vanzelfspreken schade aan een mobiele telefoon. Volgens Independer wordt zogeheten schuldschade aan mobieltjes tegenwoordig vaak uitgesloten bij allrisk-inboedelverzekeringen.

Allriskpakketten die wel telefoondekking bieden, rekenen steeds vaker een eigen risico bij reparatie. Soms is dit te omzeilen door het toestel te laten repareren bij een aangesloten reparateur. Wordt het toestel voor een snelle reparatie naar de winkel op de hoek gebracht, dan moet men dit deels zelf betalen.

Independer onderzocht bij 31 allrisk-inboedelverzekeringen de voorwaarden voor schuldschade bij mobiele telefoons. Hieruit komt naar voren dat 13 verzekeringen een volledige dekking bieden, zonder eigen risico. Bij 9 verzekeringen wordt helemaal geen dekking geboden voor mobiele telefoons en 8 verzekeringen bieden wel dekking, maar met voorwaarden, zoals een eigen risico.
Verzekeraars zijn de laatste jaren strenger geworden met vergoedingsvoorwaarden voor val- en stootschade aan mobiele telefoons en andere elektronische devices, zoals tablets. Kapotte mobiele telefoons behoren inmiddels tot de meest geclaimde producten op de inboedelverzekering en dat is een enorme kostenpost voor verzekeraars, ook vanwege de hoge prijzen van mobiele telefoons. Daarnaast is het bijna onmogelijk te controleren of een ongelukje met de telefoon echt in huis is gebeurd, want alleen daar is de inboedelverzekering van toepassing.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd