Schade door klimaatverandering neemt fors toe

Schade door klimaatverandering neemt fors toe

Door klimaatverandering zal de schade als gevolg van extreem weer fors toenemen. Zo kan neerslagschade in het meest ongunstige klimaatscenario met liefst 139 procent stijgen.

Verzekeraars zijn bezorgd over de stijgende risicos bij hun klanten en zetten in op preventie om de schade te beperken. Dat blijkt uit een data-analyse van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars. Stormen, hagel en (extreme) regen zorgen voor de meeste weergerelateerde schade, in tegenstelling tot sneeuw, vorst, ijzel en mist.

In het meest gunstige klimaatscenario stijgt de neerslagschade als gevolg van (extreme) neerslag met 5 procent in 2085, het meest ongunstige scenario gaat echter uit van een stijging van 139 procent neerslagschade.

De toenemende schade voor Nederlandse burgers en bedrijven als gevolg van klimaatverandering ? bij ongewijzigd beleid ? is voor verzekeraars aanleiding om particuliere en zakelijke klanten te wijzen op het belang van preventie en dat ook te stimuleren.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd