Schade oud en nieuw naar schatting 13 miljoen euro

Schade oud en nieuw naar schatting 13 miljoen euro

Het Verbond van Verzekeraars schat dat de schade tijdens de jaarwisseling aan woningen en auto’s, uitkomt op 13 miljoen euro. Vorig jaar was dat nog 14,3 miljoen. De schatting is gebaseerd op de eerste schadeclaims die bij verzekeraars zijn binnengekomen.

De grootste claims hangen samen met schade door vuurwerk, vandalisme, autobranden en ongelukken in en om het huis. Vooral brand heeft schade veroorzaakt, variërend van lichte schade tot complete verwoesting. Stichting Salvage, de organisatie van brandverzekeraars die verzekerden helpt bij brand, kwam tijdens de jaarwisseling 99 keer in actie. In elf gevallen ging het om grote tot zeer grote branden.

De vernielingen van auto’s en huizen zijn maar een deel van de schade die tijdens de jaarwisseling is toegebracht. Schade aan bedrijven en scholen is nog niet in kaart gebracht en ook over letselschade is er nog geen definitieve cijfers. Er zijn ook dit jaar veel mensen gewond geraakt door vuurwerk. Zulke medische kosten, van letselschade en arbeidsongeschiktheid, zijn op korte termijn moeilijk te berekenen.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd