Schade oud en nieuw tussen 15 en 20 miljoen euro

Schade oud en nieuw tussen 15 en 20 miljoen euro

De schade aan particuliere woningen en auto’s tijdens de jaarwisseling zal hoger uitvallen dan vorig jaar. Volgens de eerste berekeningen van verzekeraars komt de particuliere schade uit op 15-20 miljoen, terwijl dat vorig jaar nog circa 10 miljoen was.
De schatting is gebaseerd op de eerste claims die verzekeraars vanaf oudjaarsdag registreren en cijfers van Stichting Salvage. De schatting beperkt zich tot verzekerde schade die onder de dekking valt van particuliere opstal-, inboedel- en autoverzekeringen. Medische kosten en schadebedragen voor bedrijven en scholen/kinderdagverblijven zijn nog niet bekend.
Het hogere schadebedrag komt mede door het zachte weer. Op veel plekken in het land waren de omstandigheden om vuurwerk af te steken goed. De schadeomvang door de vonkregen in Scheveningen is nog niet bekend omdat verzekeraars nog geen totaalbeeld van alle schadeclaims hebben. Bovendien verhalen verzekeraars mogelijk de uit te keren schade op de verantwoordelijken voor de schade door het vreugdevuur.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd