Scheefwoners zouden meer huur moeten betalen

Scheefwoners zouden meer huur moeten betalen

Scheefwoners zouden meer huur moeten betalen

Wie in een sociale huurwoning blijft wonen, maar daar eigenlijk een te hoog inkomen voor heeft, krijgt een flinke huurverhoging als het aan het kabinet ligt.

De coalitie heeft daartoe een voorstel ingediend. De huur voor een sociale huurwoning, bedoeld voor mensen die tot 41.000 euro per jaar verdienen, mag nu nog met maximaal 5,4 procent per jaar stijgen. Maar de regeringspartijen willen dat dit sneller gaat. Het moet in extreme gevallen zelfs mogelijk worden de huur in één keer op te schroeven naar het maximum. De huurverhoging kan dan oplopen tot enkele honderden euro’s per maand.

Er zijn enkele honderdduizenden zogeheten scheefwoners in Nederland. Een flink hogere huur zou die groep moeten bewegen te verhuizen naar een huurhuis in de vrije sector waa de huren soms wel twee of drie keer zo hoog zijn. Het idee van de coalitie valt niet goed bij de directeur van de Woonbond. Volgens hem kunnen veel middeninkomens geen huur boven de sociale huurgrens betalen. “Het is absurd deze mensen hun betaalbare huurwoning uit te jagen.”

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd