Schuldenproblematiek wordt groter

Schuldenproblematiek wordt groter

De schuldproblematiek in Nederland is de afgelopen jaren toegenomen. Minstens 700.000 Nederlanders hebben problematische schulden, waarvan in 2013 28.000 mensen in de schuldsanering zaten. Ongeveer 30 procent hiervan haalt de eindstreep na drie jaar niet.

Nadja Jungmann, lector schulden van de Hogeschool Utrecht stelt in het rapport Onoplosbare schuldsituaties dat problematische schulden steeds vaker onoplosbaar zijn. De maatschappelijke kosten zijn hoog en de gevolgen voor de betrokken gezinnen zijn groot. Steeds meer gezinnen komen ondanks hun enorme schulden niet in aanmerking voor schuldsanering. Een van de redenen is dat gemeenten de afgelopen jaren steeds hogere drempels hebben opgeworpen.

Een groeiend aantal schuldenaren is onvindbaar voor schuldeisers als banken en andere kredietverstrekkers, meldt het NCRV-programma Altijd Wat op basis van cijfers van het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het aantal mensen met schulden dat spoorloos is, steeg van iets meer dan 59 duizend begin vorig jaar naar bijna 73 duizend in oktober. Het BKR denkt dat de stijging te maken heeft met de toename van het aantal mensen met schulden.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd