Sneeuw leidt tot 50 procent meer ongevallen

Sneeuw leidt tot 50 procent meer ongevallen

Bij meer dan vijf centimeter sneeuw zijn er 50 procent meer ongevallen dan normaal, aldus het Verbond van Verzekeraars dat ook meldt dat glijpartijen en andere winterse ongevallen de verzekeraars meer dan een miljoen euro per dag kosten.

Vooral op de gladde binnenwegen zijn er afgelopen dagen duizenden ongelukken gebeurd. Het bedrag van een miljoen dat de verzekeraars nu noemen is een schatting, over een aantal maanden pas wordt duidelijk wat de sneeuwval echt aan schade heeft veroorzaakt.
De ANWB adviseert goed afstand te houden in het verkeer en om zo ver mogelijk voor je uit kijken. Bovendien leidt optrekken vanuit stilstand of teveel gas geven soms tot glijpartijen. Gemiddeld worden per dag 2.500 aanrijdingen gemeld. Wanneer er een laagje sneeuw ligt, telt het Verbond van Verzekeraars al snel 10 tot 20 procent meer ongevallen. Boven de vijf centimeter sneeuw loopt dat op tot 50 procent meer ongevallen per dag. De verzekeraars wijzen er ook nog op dat je met een WA-verzekering niet de schade aan je eigen voertuig vergoed krijgt als je door gladheid van de weg afraakt of een ander voertuig raakt.


Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd