Spaarders op zoek naar nieuwe mogelijkheden

Spaarders op zoek naar nieuwe mogelijkheden

Spaarders gaan op zoek naar alternatieven wanneer de spaarrente negatief wordt. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Robeco onder 600 mensen.

De rente op een spaarrekening kruipt steeds verder richting de nul. Spaarders bij Rabobank en Robeco krijgen al minder dan 1%. Robeco-hoofdeconoom Léon Cornelissen noemt de ultralage rente een gevolg van het ruime monetaire beleid van de Europese Centrale Bank: ?De ECB heeft aangekondigd tot en met september 2016 door te gaan met het stimuleringsprogramma waardoor de kans groot is dat spaarrentes nog verder dalen.?

Bijna 90% van de Nederlanders met een vrij besteedbaar inkomen van minimaal 5000 euro zegt bij een negatieve rente zijn heil elders te zoeken. Van de ondervraagden zal meer dan de helft een aanbieder te zoeken die nog wél rente uitkeert. Ruim een vijfde neemt de spaarcentjes liever op om ze zelf op een veilige plek te bewaren.

Een minderheid van de respondenten overweegt te gaan beleggen als de rente nog verder daalt. De mooie rendementen van het eerste kwartaal maken spaarders en beleggers positiever over het beursklimaat. Maar Cornelissen waarschuwt dat de koersen al heel hard zijn opgelopen door het ruime beleid van centrale banken: ?De rendementen zullen daarom de komende jaren waarschijnlijk minder aantrekkelijk worden.?

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd