Start campagne Mijn werk en zekerheid

Start campagne Mijn werk en zekerheid

De campagne over de nieuwe Wet werk en zekerheid is van start gegaan. Die is bedoeld om mensen te informeren over de nieuwe regels die op 1 juli 2015 ingaan.

Door de Wet werk en zekerheid kan er minder lang op tijdelijke contracten worden gewerkt. Zo gaat na een periode van twee opeenvolgende jaar een tijdelijk contract over in een vast contract. Nu is dat nog na drie jaar. Mensen met een tijdelijk contract krijgen bovendien recht op een zogenoemde transitievergoeding. Ze moeten dan wel ten minste twee jaar in dienst zijn geweest en de arbeidsovereenkomst moet geëindigd zijn op initiatief van de werkgever.

Ook het ontslagrecht is aangepast. Nu is het nog zo dat sommige mensen veel geld meekrijgen als ze worden ontslagen en anderen helemaal niets. Na 1 juli gelden dezelfde regels voor iedereen die ontslagen wordt en ten minste twee jaar in dienst is geweest. Zij krijgen een transitievergoeding. De transitievergoeding kan worden gebruikt voor het sneller vinden van een nieuwe baan als je wordt ontslagen.

Op de website mijnwerkenzekerheid.nl is alle informatie te vinden omtrent de nieuwe regels.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd