Stemming over koopwoningmarkt daalt

Stemming over koopwoningmarkt daalt

Er zijn nu meer mensen die het een ongunstige tijd vinden om een huis te kopen dan een gunstige. Sinds maart 2018 is die balans weer negatief. Dat blijkt uit de Eigen Huis Marktindicator.

In juli 2016 was het aantal mensen met een positief over de koopwoningmarkt het hoogst. Sindsdien daalt de stemming. Het is niet voor het eerst dat het aantal mensen dat het een ongunstige tijd vindt om een huis te kopen groter is dan het aantal dat het een gunstige tijd vindt. Sinds het begin van de marktindicator (juni 2004) tot het uitbreken van de crisis was dit ook het geval. In de crisis vonden juist meer mensen het een gunstig moment om te kopen.
Op dit moment is het belangrijkste argument de beperkte keuze die kopers hebben. Het op veel plekken opdrogende aanbod is de bottleneck voor het vertrouwen op de woningmarkt, aldus de Eigen Huis Marktindicator, die het vertrouwen in de woningmarkt meet. De indicator staat nu op 106. Dit is een punt lager dan vorige maand, maar nog wel boven de neutraalwaarde van 100.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd