Storm veroorzaakt 10 miljoen euro schade

Storm veroorzaakt 10 miljoen euro schade

De lentestorm van 31 maart heeft naar schatting voor 10 miljoen euro schade aangericht. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars bekendgemaakt.

In feite is er drie dagen lang sprake geweest van onstuimig weer dat voor schade heeft gezorgd. De schade van 29 en 30 maart wordt op 4 miljoen euro geschat. In totaal bedraagt de schade dus ongeveer 14 miljoen euro. Het gaat om schade die werd aangericht aan opstal en inboedel van particulieren en bedrijven.

De hevige wind zorgde voor omgevallen bomen, weggewaaide dakpannen, losliggende dakplaten en rondvliegende takken en puin. Daarbij was er in veel gevallen ook waterschade. Vooral uit het Noorden, in de kustregios en Midden-Nederland kwamen veel schademeldingen.

Zon vijf keer per jaar komt er een storm voor die meer dan 1 miljoen euro aan schade tot gevolg heeft. In dat bedrag zijn ook voertuigschade en schade aan overheidseigendommen en landbouw meegenomen. Op de afdelingen schadeafhandeling hebben verzekeraars extra personeel ingezet om de duizenden claims zo snel mogelijk af te handelen.

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd